Toiminnasta

 

Vasa Kenneldistrikt-Vaasan Kennelpiiri r.f.

on perustettu v.1963 ja sen kotipaikka on Vaasa.

Kennelpiirin toiminta-alueeseen kuuluvat Kristiinankaupunki, Kaskinen, Närpiö, Korsnäs, Maalahti, Mustasaari, Vaasa, Vöyri, Uusikaarlepyy, Pietarsaari, Pedersöre, Luoto ja Kruunupyy.

Kennelpiiri on Suomen Kennelliiton jäsenyhdistys. Kennelpiiri on samalla myös Kennelliiton alueellinen toimielin. Kennelpiirin tehtävänä on johtaa, kehittää ja valvoa sääntöjensä ja Kennelliiton valtuuston ja hallituksen hyväksymien kennelsääntöjen mukaisesti kenneltoimintaa alueellaan.

Kennelpiirin jäseniä ovat sääntöjen mukaisesti hyväksytyt jäsenyhdistykset. Kennelliiton hallitus hyväksyy jäsenyhdistyksen jäsenekseen saatuaan kennelpiiriltä jäsenyhdistyksen säännöt, toimihenkilöluettelon osoitteineen ja yhdistysrekisteriotteen.

Kennelpiirillä on tällä hetkellä, vuonna 2019 yhteensä 43 jäsenyhdistystä, jossa on noin 4000 jäsentä.

Kennelpiiri järjestää, ohjaa ja valvoo näyttely-, koe- ja kilpailutoimintaa alueellaan. Kennelpiiri järjestää näyttelyiden ja kokeiden toimihenkilöiden koulutusta.

Kennelpiiri hoitaa Kennelliiton ohjeiden mukaisesti mm. kasvattajien, kehätoimitsijoiden ja näyttelyohjaajien koulutuksen. Kennelpiiri pätevöi voimassa olevan kennelsäännöstön mukaisesti hyväksytyn koulutuksen suorittaneet luottamushenkilöt.