Vaasan kaverikoiraryhmä

Vaasan ryhmä toimii Vaasassa ja lähialueella.

Vakio vierailukohteemme:

Vanhuskohteet: Carl&Carolina, Fylgia, Fyrrykartano, Himalajan palvelutalo, Hoivakoti Hopearanta, Kaarlentupa, Krannila, Mainiokoti Isolahti, Onnenkaivo, Präntöön Helmi, Ruukinkartano, Sorsantien palvelutalo, Toiska (Laihia)
Muut: Kultanummi, Kårkulla, Meritähti, Validia, Vanhan Vaasan sairaala, Isootupa (Laihia)

https://www.facebook.com/groups/1937153003279355/

Koirat: Koiran kuvaa klikkaamalla pääset koiran kuvaukseen. Home näppäimellä pääset takaisin ylös.

Ruotsinkieliset esittelyt

 Armas                                                                   

Armas (s. 2010) monirotuinen, uros

Armas on reipas, rento ja aika itsepäinen kaveri, joka pitää kaikenlaisista ihmisistä. Vielä ei ole tullut sellaista ihmistä vastaan josta Armas ei pitäisi. Ihmisten lisäksi Armas tykkää myös toisista koirista sekä erityisesti kissoista. Armaksen kanssa harrastetaan pääasiassa lenkkeilyä ja sisätiloissa Armas nauttii leikkimisestä ja loikoilusta useiden kissa kavereiden kanssa.

Bella (s. 2009) estrelan vuoristokoira, narttu

Tykkään olla ihmisten kanssa ja tulen hyvin toimeen kaikkien nelijalkasten kanssa. Harrastuksiini kuuluu nykyisin loikoileminen ja hyvästä ruuasta nauttiminen ja hitaaseen tahtiin tapahtuvat lenkit. Nuorempana olin kova karkaamaan jollei ovi ollut kunnolla kiinni harrastin myös näyttelyitä ja minua voi tituuleerata Suomen muotovalioksi. Rodultani olen Estrelan vuoristokoira ja emännän mielestä olen kun tehty kaverikoirahommiin.

Bond (s. 2010) pitkäkarvainen chihuahua, uros

Bond on hillityn ystävällinen aikuisten ja lasten kaveri. Tykkää erityisesti autoilusta, rapsuteltavana olemisesta, kehuista ja sylissä istumisesta. Lenkkeilykin maistuu yhdessä oman kaverikoira Kevinin kanssa. On myös kovasti perso kaikelle mitä voi ruoaksi kutsua. Bond pelkää kovasti raketteja, joten huvilakaudenlopettajaiset ja uudetvuodet se haluaa viettää kotona sängyn alla.
Bond muutti Kevinin kaveriksi Isostakyröstä kypsässä neljän vuoden iässä ja ryhtyi samalla kaupunkilaiskoiraksi. Aluksi oli paljon ihmeteltävää kuten lenkkeilijät (mihin niillä on kiire), postiluukusta ilmestyvä posti ja kerrostalon rappuset. Entäs sitten ne kaikki vastaantulevat "vääränrotuiset" koirat! Nyt nekin ovat jo tutuiksi tulleet mutta raput kiivetään vieläkin emännän sylissä.

Edith (s.2015) cavalier kingcharlesinspanieli, narttu

Edith on kiltti ja persoonallinen cavaliertyttö. Oma perhe on Edithille kaikki kaikessa, mutta myös jokaisen vastaantulijan Edith ottaisi ilosylin vastaan alati kasvavaan kaveriporukkaansa. Suurilla ruskeilla silmillä ja iloisesti huiskuvalla hännällä on hurmattu yksi jos toinenkin uusi ystävä!
Lempeän ja sopeutuvaisen luonteensa ansiosta Edith kulkee perheensä mukana monissa menoissa ja aktiviteeteissa. Lempijuttuja on meren äärellä oleilu, lintujen bongailu ja metsälenkit, unen ja herkkujen tasapainoa unohtamatta. Kotoa löytyvän lelukatraan lisäksi Edithin suuria aarteita on ulkoillessa löytyvät lintujen sulat, joita kiikutetaan suussa kotiovelle asti.
Edith on tosi symppis ja tutustumisen arvoinen mimmi!

Elli (s. 2012) suomenlapinkoira, narttu

Hei! Olen Elli, syntynyt 2012, ja olen Suomen lapinkoira. Olen rauhallinen ja harmooninen tyttö ja viihdyn erityisen hyvin saaressa emännän ja sekarotu ( Suomen lapinkoira/ Suomen pystykorva) kaverini Ineksen kanssa. Pidän ihmisistä ja muista koirista ja minulla on muutama suosikki kaveri. Osaan "paipattaa" etutassulla ja saan siitä hyvästä pienen palkkion. Annan pusuja niille jotka tulee tarpeeksi lähelle!

Elsa, tiibetinspanieli, narttu

Elsa on leikkivä, iloinen tyttö joka haluaa olla kaveri kaikkien kanssa. On erittäin mielellään sähkömopon kyydissä, mutta tykkää myös pitkistä kävelylenkeistä. Suosikkipaikka on mökillä , jossa voi juosta vapaasti ja leikkiä naapurin koiran kanssa. Kotona mukavin paikka on parveke, missä voi seurata naapurikoiria. Ensitapaaminen suuren koiran kanssa voi olla vähän pelottava, mutta tutustumisen jälkeen tapaa leikkiminen onnistua hyvin.

Essi (s. 2013) karkeakarvainen mäyräkoira, narttu

Nimeni on Essi ja olen karkeakarvainen mäyräkoira. Tykkään metsällä käymisestä ja lenkkeilystä. Kesäisin nautin mökillä olemisesta.

Frida, pomeranian, narttu

Hei! Olen talon kaunotar, Mimmi (kääpiösnautseri) raukka saa olla hirviönä. Viihdyn huomion keskipisteenä ja tarjoan mielelläni pusun tai kaksikin. Vedestä en pidä, mutta lumi on ihan eri asia! Paras leluni on pieni hiiri, jota käytän tuttina.

Frida (s. 2005) cavalier kingcharlesinspanieli, narttu

Hei! Minä olen varsinainen elämännautiskelija. Kesällä makailen mielelläni auringossa ja talvella saunan lauteet houkuttelevat. Lempiharrastukseni on valojen ja varjojen jahtaaminen, mutta lenkeillä käyminenkin on ihan okej.

Minulla on pikkusisko Molly, joka on varsinainen menijä, en ollenkaan ymmärrä sitä nuoruuden intoa kun kerran rauhallisemminkin voi ottaa. Mutta olemme parhaita kavereita, ja ison koiran kohdatessamme huomaan ilokseni, että pikkusisko hakee turvaa selkäni takaa. Olen siis erittäin luotettava ja tasapainoinen koira. Toivottavasti olen myös kelpo kaverikoira, ainakin emäntäni ja isäntäni ovat sitä mieltä.

Harri (s. 2008) kleinspitz, uros

Harri on pieni ja iloinen kaveri joka tykkää varsinkin hännä juuresta rapsuttelusta. Harri osaa kävellä kahdella jalalla kun jotain haluaa ja on välillä vähän diiva. Harri pitää vanhuksista ja lapsistakin kunhan nämä eivät liiku turha lujaa.

Hessu on kiltti ja energinen hulivili joka rakastaa kaikkia, niin kaksi- kuin nelijalkaisiakin. Tämä bostoninterrieri osaa olla erittäin rauhallinen ja kärsivällinen.  Mutta kaikki mahdolliset ilonpito mahdollisuudet tämä kaveri kyllä hyödyntää ja se energiamäärä on loppumaton. Kotona viihdytään välillä sohvaperunana, mutta kaikkeen mitä perhe tekee on Hessu osallistumassa. 

Hessu käy lähes päivittäin pitkillä lenkeillä, enimmäkseen metsissä yhdessä perheen kahden muun koiran kanssa. Paljon juostaan ja leikitään myös takapihalla. Ja suosikkilelut ovat frisbee ja kaikki pallot. Näiden noutamista Hessu jaksaisi loputtomiin. Kesäisin Hessusta kuoriutuu varsinainen vesipeto ja uimassa käydään paljon.

Kaverikoiravierailuista Hessu nauttii niin paljon että joka kerta on kiire päästä ovesta sisään ja ihmisiä tervehtimään.  Ja ymmärtäähän sen, kun saa antaa ja vastaanottaa huomiota ja rapsutuksia.

Hulta (s. 2012) australianpaimenkoira, narttu

Hulta nauttii ihmisten seurasta ja rapsutteluista ja on tullut kaverikoiratoimintaan mukaan 2014. Vapaa-aikana Hulta kirmailee agilitykentillä, harrastaa tottelevaisuutta, viettää aikaansa metsissä juosten ja treenaillen eri lajeja, sekä leikkii paljon koirakavereitten kanssa.

Iines (s. 2011) monirotuinen, narttu

Iineksessä on mopsia ja griffon bruxellois-rotua. Ulkonäöllisesti tämä iloinen ja kiltti tyttö muistuttaa griffonia enemmän, mutta ruokahalu on selvästi mopsia. Iines on aina iloinen ja tykkää olla rauhassa sylissä. Herkkujen eteen on valmis tekemään mitä tahansa!

Ineksen arkipäiviin kuuluu liikkuminen ulkona bostoninterrieri Minnin kanssa. Sisällä yleensä tyydytään rauhassa seuraamaan Minnin touhuja ja leikkejä. Mutta varsinkin metsässä innostutaan kunnon juoksuun. Kaverikoirana Iines on ihanan rauhallinen!

Iitu suomenlapinkoira, narttu

Olen Iitu, pian kolmevuotias suomenlapinkoiranarttu Vaasasta. Tykkään kaiken ikäisistä  ja kokoisista ihmisistä ja erityisesti toisista koirista. Mieluiten tykkään olla rapsuteltavana kainalossa tai pelata palloa ja touhuta lumessa.

Inka (s. 2009) sileäkarvainen collie

Inka on perheen huolehtiva ja tottelevainen luottokoira, joka tykkää kaikista ihmisistä vauvasta vaariin. Inkan suosikki-vierailukohde on Isootupa.

Klara (s. 2012) cavalier kingcharlesinspanieli, narttu

Olen todella energinen, tottelevainen ja ihmisrakas cavaliertyttönen. Harrastan agilitya ja uimista sekä peuhaamista isosiskojeni Fridan ja Mollyn kanssa. Kaverikoiraksi ryhdyin sillä haluan ilahduttaa ihmisiä ja saada paljon rapsutuksia. Ja herkkupaloista en kieltäydy koskaan. Parasta elämässä on mielestäni leikkiminen, juokseminen, rakas örkki-leluni, hyvä seura ja parempi mieli.

Lordi (s. 2016) cavalier kingcharlesinspanieli, uros

Lordi on iloinen ja energinen jokapaikanhöylä joka rakastaa ihmisiä, elämää, lentäviä lehtiä ja tietenkin rapsutuksia! Sylikoiraksikin voisi tätä seuralaista kutsua.
Lordi on aina valmiina lähtöön, oli matka, määränpää tai kulkuneuvo mikä tahansa!

Kotoa löytyy omien ihmisten lisäksi neljä kissakaveria ja koirakaveri Elvis jolle Lordi opettaa isoveljen tavoin cavalierina olemisen saloja.
Lordi esittää mielellään temppuja ja yksi lempipuuhista on herkkujen etsiminen piilopaikoista. Tämän iloisen hännänhuiskuttajan tunnistaa jo kaukaa ja Lordi haluaakin tervehtiä jokaista joka siihen antaa mahdollisuuden.

Lumi (s. 2012) sileäkarvainen collie, narttu

Lumi on perheen Hessu Hopo, jonka kanssa vauhtia ja naurua ei puutu. Lumi pitää kaikista ihmisistä iästä riippumatta.

Luna (s. 2013) valkoinen länsiylämaanterrieri, narttu

Luna harrastaa pihalla jalkapallon sieppausta ja pikkupossun heittelyä. Välillä Luna innostuu pihalla vallan vaan juoksemaan silkasta juoksemisen ilosta. Mukavaa on retkeily pitkin metsäpolkuja isännän ja emännän kanssa. Kaikki vastaan tulevat koirat ja ihmiset Luna haluaa tervehtiä. Hyville kavereille Luna antaa monta nuolaisua pikku kielellään. Luna ei ole kellekään vihainen vaan haluaa olla kaikkien kaveri häntää heiluttaen, siksipä on hyvä Kaverikoira. Luna osaa myös rentoutua isännän kanssa sohvalla. Luna seuraa kiinnostuneena televisiosta luontodokumentteja. Luna on supersöpö perhekoira.

Nappi (s. 2016) mittelspitz, uros

Nappi eli Napoleon on mukava muttei kovin rauhallinen mitteli joka haluaisi pusutella kaikkia. Napin vierailukohteita ovat toistaiseksi lapset ja tapahtumat. Vanhukset ovat vielä turhan rauhallisia.

Nelli (s. 2012) valkoinen länsiylämaanterrieri, narttu

Nelli on harvinaisen ihmisrakas ja huomaa jo kaukaa hänestä kiinnostuneen ihmisen. Naapurit ja lähitalojen asukkaat on tervehdittävä aina, eikä tuntemattomienkaan vastaantulijoiden ihasteluilta kieltäydytä. Kiire kuuluu tämän neidin sanavarastoon vain, jos tiedossa on herkkuja tai kyläily mieluisassa paikassa.
Nelli on ihanan rakastava sylikoira, mutta samalla kuitenkin todellinen terrieri, jolla on oma tahto ja rutkasti luonnetta. Nelli tykkää osallistua kaikkiin perheen askareisiin - oli kyse sitten ruoanlaitosta, lukemisesta tai pesukoneen asennuksesta, musta kuononpää tunkee varmasti mukaan tutkimaan tapahtumia.
Nelli rakastaa lumessa ja juuri leikatussa nurmikossa kierimistä, palloleikkejä, lenkkeilyä luonnossa sekä päiväunia. Nelli on hurmaavan kiltti ja persoonallinen tapaus, joka tuntuu löytävän ystäviä kaikkialta, jossa kuljemme!

Nero (s. 2014) cavalier kingcharlesinspanieli, uros

Neron lempipaikka on kesäpaikkamme ja erityisesti veneily on kivaa. Kaikki ihmiset lapsista vanhuksiin ovat mieleen. Rakkain koirakaveri on pikkuveli Acke jonka kanssa on kiva temmeltää.

Hau, minä olen 7-vuotias ihmisiä rakastava pieni pörröinen Nuppu. Olen ikinuori ja elämäniloinen neiti. Olen kova antamaan pusuja etenkin perheen pienimmille, mutta miksei myös isoimmillekin. Osaan olla myös aikamoinen vekkuli ja olen oppinut saamaan tahtoni läpi mitä ihmeellisimmillä kepulikonsteilla. Mamma on kehunut minua kuitenkin maailman kilteimmäksi koiraksi, sillä en ole kenellekään koskaan vihainen. Olen varsinainen kullannuppu!

Onni (s. 2009) cavalier kingcharlesinspanieli, uros

Onnin nimi ei ole sattuma, se joka saa tavata Onnin on onnekas. Onni on erittäin ystävällinen, pirteä ja reipas kavaljeeri, joka valloittaa kaikkien sydämen. Silkinpehmeä turkki tuntuu ihanalta käteen ja Onni nauttii suunnattomasti kun joku häntä silittää. Onni tutustuu mielellään uusiin ihmisiin ja paikkoihin. Pikkulapset ja käsilaukkua omistavat tädit ovat erityisessä suosiossa. Heti pikku pentuna hän sai tutustua julkisiin paikkoihin; lentokenttään, rautatieasemaan, keskustaan, linja-autoihin yms. Jo silloin hänellä oli mielessään kaverikoiran ura.
Onnin toimii päätoimisesti emännän liikunnanohjaajana mutta viihtyy myös sohvassa ja miksei sylissäkin. Halit ja pusut ovat Onnin erikoisuus.

Pimu (s. 2014) shih tzu, narttu

Liittynyt kaverikoiriin 2016. Pimu on sosiaalinen ja utelias pikku neiti, joka rakastaa huomiota ja suukkojen antamista. Pimu nauttii lenkkeilystä ja saa olemuksellaan usein ihmiset ihastumaan itseensä

Reku (s. 2005) pohjanpystykorva, uros

Reku on syntynyt Ylitorniolla emäntänsä syntymäpäivänä vuonna 2005, uroskoira. Se on pohjanpystykorva , jonka ammatti on haukkua lintuja. Sivutöinään se hoitaa emännän lellikoiran virkaa .Se rakastaa olla huomion keskipisteenä ja rapsuteltavana. Jos rapsuttelija on liian laiska, saattaa se huomauttaa haukulla tarvitsevansa lisähoitoa. Erityisen mieluisia sille ovat naapurin lapset , heiltä kun saa rapsutusten lisäksi vielä namipalojakin. Lasten näytelmissä Rekulla on oma rooli , se osaa pyydettäessä näytellä kuollutta.

Rilla (s. 2011) cockerspanieli, narttu

Rilla harrastaa metsälenkkejä ja pitää yli kaiken uimisesta. Kylpemiseen kelpaavat sekä merivesi että mutaiset ojat. Lempipuuhiin kuuluu myös tavaroiden kantelu, esimerkiksi käpyjen tai hanskojen. Hanska suussa tärkeänä kulkeva koira onkin vastaantulijoiden mielestä hauska näky. Rilla toivottaa emännän tervetulleeksi kotiin innostuneilla haleilla ja pusuilla ja usein saman vastaanoton saavat muutkin vieraat. Rilla on iloinen ja utelias koira, joka tykkää olla ihmisten kanssa tekemisissä ja nauttii saamastaan huomiosta. 

Rikke (s.2014) pohjanpystykorva, uros

Rikke on syntynyt Kangasniemellä  20.3.2014. Vaasaan se muutti 7 - viikkoisena emäntänsä äitienpäivälahjana.
Kaverikoira toiminnassa se on ollut mukana siitä asti kun saavutti siihen tarvittavan iän.

Rino (s. 2013) australianpaimenkoira, uros

Rino on hyvin rauhallinen, eritoten lapsia rakastava töpöhäntäinen koirapoika.

Roope (s. 2012) bichon frise, uros

Roope on iloinen ja utelias poika. Tykkää koirista ja ihmisistä ja on tosi sosiaalinen. Kulkee mukana aina kuin mahdollista ja tykkää autoilusta. Roope leikkii koiraystävien kanssa eikä ole väliä onko tyttö vai poika, kunhan on hauskaa. On aina vieressä missä olenkin.

Sade (s. 2015) kultainennoutaja, narttu

Sade on herkkä mutta todella kiltti, hauska ja iloinen rakkauspakkaus. Sadella ei ikinä ole tylsää sillä neiti keksii itse tekemistä paikassa kuin paikassa. Hän on aina innokkaana menossa mukana ja energia ei heti lopu hänellä! Isosta koosta huolimatta Sade on kunnon sylivauva, lähellä pitää olla, ja rapsutuksia ei voi saada liikaa. Sade rakastaa kaikkia ihmisiä vauvasta vaariin!

Silla (s. 2011) kiinanpalatsikoira, narttu

Olen Silla, rauhallinen sylikoira, jota on helppo rapsutella. Nautin löhöilystä ja huomiosta.Minulla on kotona ihan ikioma pentu, jota saan komentaa ja jonka kanssa touhuta ja leikkiä. Sen nimi on Fiija. Tykkään myös pehmoleluista.

Taavi (s. 2013) silkkiterrieri, uros

Olen Taavi, rodultani silkkiterrieri. Rakastan ihmisiä, kaikenlaisia ja kaikenikäisiä ihmisiä. Ihan parasta on olla rapsutettavana ja silitettävänä, silloin kiehnään itseäni rapsuttajien jalkoja vasten niinkuin kissat tekevät. Saatanpa hypähtää ja suikkaista myös suukon tai lipaisun silittäjän poskelle, jos sallitaan... Turkkini on pehmeä, silkkisen sileä niinkuin kunnon silkkiterrierillä on. Turkkia silittäessä, ymmärtää mistä rotuni on saanut nimen. Olen kotioloissa varsin vauhdikas kaveri, tykkään ulkoilla, juosta vapaana ja nauttia tästä ihanasta koiranelämästä.

Tapsu (s. 2011) coton de tulear, uros

Tapsu on iloinen ja seurallinen koira. Se on mukana aina kaikessa suurella innolla oli sitten kyse rauhallisista lenkeistä, juoksulenkeistä tai pihatöistä. Tapsu tykkää kaikista ja hurmaa kiltillä olemuksellaan vastaantulijat. Olemme käyneet arkitottelevaisuuskurssin ja koirapuistossakin on mukava käydä tapaamassa uusia kavereita.
Tapsun iloinen ja kaikkia rakastava luonne sopii erittäin hyvin kaverikoiran tehtäviin. Jokainen ihminen on tärkeä ja heitä on tärkeää ilahduttaa. Pieni koko ja pumpulin pehmeä turkki tekee tästä koirasta helposti lähestyttävän ja ihanan ystävän!
Tapsu on myös hyvä tekemään erilaisia temppuja. Ihan itse se on keksinyt sen että kun seisoo takatassuilla ja heiluttaa etutassuja ilmassa niin saa takuuvarmasti huomiota! Myös takajaloilla seisten onnistuu pyörähdykset ja maata pitkin onnistuu ryömiminen. Istuminen ja maahan meno kuuluu perustaitoihin. Tapsu oppii helposti uusia asioita joten uusia temppuja tulee varmasti vielä.

Tina (s. 2012) lancashire heeler, narttu

Tina on 2 vuotias ja rodultaan harvinainen Lancashire heeler, eli maailman pienin karjakoira. Tina on aina hyvällä tuulella ja innosta puhkuen valmis lenkeille.
Tinan kanssa harrasteltu myös agilitya ja hakua sekä rauniopelastustakin kokeiltu :) Tina osaa myös vaihtaa täydelliselle nollavaihteelle ja onkin mitä hellyyttävin sylipulla jota saa nostella ja siirrellä ja Tina makaa vaan ihan velttona ja hyvä kun ei kuorsaus kuulu silloinkin ;) Tina on kiltti ja aito pieni hassuttelija.

Tinka (s. 2013), venäläis-eurooppalainen laika, narttu

Tinka on iloinen ja ihmisystävällinen koira, joka nauttii rapsutuksista, huomiosta ja kaikesta ruoasta. 
Kotona Tinka viihtyy parhaiten ulkona, se tykkää lumesta ja pakkasesta. Kesäisin se ui mielellään meressä. Kotona Tinkan seurana on kaksi suomenajokoiraa, joita se lauman nuorimmaisena yrittää houkutella mukaan leikkeihinsä.

Veikko (s. 2009) borderterrieri, uros

Veikko on verraton kaverikoira, joka rakastaa ihmisiä ja viihtyy aina siellä missä huomiota ja rapsutusta on tarjolla. Sille käy mainiosti makoilu tai pikkuleikki kepin tai pallon kanssa. Paremman puutteessa pieni käpykin käy Veikon pallosta. Veikosta on tärkeää ja ihanaa olla osa perhettä sekä osallistua arkeen, olipa se sitten metsässä ulkoilua, veneilyä tai vaikkapa saunomista.

Wisky (s. 2013) monirotuinen, uros

Wisky on oikein ihmisrakas, kaikilta pitäisi saada rapsutuksia. Hän on rauhallinen, vaikka välillä saattaa innostua muiden koirien seurassa. Wisky ei turhia hauku ja seuraa mielellään ympäristön tapahtumia. Ruuan perään kyllä lähtee. Ja ruuan eteen tekeekin temppuja. Wisky osaa mm. peruskäskyt, sekä röymiä ja mennä ympäri ja kaatua.