MÄAJ-järjestämisohje

MÄYRÄKOIRIEN AJOKOKEEN (MÄAJ) PIIRINMESTARUUSKOKEEN JÄRJESTÄMISOHJE
päivitetty 2.10.2012

1. Kokeen järjestäminen

Salpausselän kennelpiiri ry:n mäyräkoirien ajokokeen piirinmestaruudesta kilpaillaan yksipäiväisessä yksiluokkaisessa kokeessa. Mestaruuden saavuttaa korkeimman hyväksytyn palkintosijaan oikeuttavan pistemäärän saanut koira. Tasatuloksessa mestaruuden voittaa paremmat ominaisuuspisteet saanut koira.

2. Ajankohta

Piirinmestaruuskokeet järjestetään vuosittain ennen lohkon valintakoetta. 

3. Osallistumisoikeus

Osallistujan on oltava SKL-FKK:n tai kennelpiirin jäsenyhdistyksen jäsen. Osallistumisoikeus piirinmestaruuskokeeseen on jokaisella ilmoittautumishetkellä (viimeinen ilmoittautumispäivä) piirin alueella vakinaisesti asuvalla koiranohjaajalla/omistajalla riippumatta hänen edustamansa yhdistyksen kotipaikasta. Koiranohjaajaksi/omistajaksi katsotaan henkilö, jonka pääasiallisessa hallinnassa ja koulutuksessa koira on ollut. 

Useamman omistajan koira osallistuu sen omistajan kennelpiirin mestaruuskokeeseen, jonne koira on pääasiassa sijoitettu. Koira voi osallistua vuosittain vain yhden kennelpiirin mestaruuskokeeseen.

4. Karsinta

Salpausselän kennelpiiri ry:n mäyräkoirien ajokokeen piirinmestaruuskokeeseen osallistuvien koirien määrä rajoitetaan enintään kahdeksaan (8) koiraan, edellisen vuoden piirin mestarilla on ilmoittautuessaan osallistumisoikeus kokeeseen. PM-koeilmoittautumisen yhteydessä toimitetaan tiedot kahdesta koiran saamasta MÄAJ-kokeen palkintosijaan oikeuttavasta tuloksesta. Tulokset saavat olla enintään kaksi vuotta vanhoja laskettuna viimeisestä ilmoittautumispäivästä. Kokeeseen valitaan kahdeksan edellä mainittuna ajanjaksona kokeessa MÄAJ 1 -tuloksen ajaneet koirat pistemäärän mukaisessa paremmuusjärjestyksessä. Tasatuloksessa valinnan ratkaisee koiran toiseksi parhaan kokeen tulos. Tarvittaessa koiramäärää voidaan täydentää edellä mainittuna ajanjaksona kokeessa MÄAJ-tuloksen ajaneilla koirilla. PM-kokeesta poisjääneen koiran tilalle voidaan ottaa varakoira edellä mainitun karsinnan mukaisesti. 

5. Idänlohkon valinta

Piirinmestaruuskokeen kaksi parasta koiraa jatkavat idänlohkon valintakokeeseen edellyttäen että koirilla on saavutettuna lohkokokeeseen vaadittava MÄAJ 1 -kokeen tulos. Piirinmestaruuskokeen kolmanneksi tullut koira on samoin tulosedellytyksin idänlohkon valintakokeen varakoira. Varakoiraksi voi valita vain PM-kokeeseen osallistuneen koiran, joka ei ole luopunut tai sitä ei ole suljettu ko. kokeessa.