Koetoimitsijakoulutus

Koetoimitsijakoulutukseen voivat osallistua kennelpiirien, rotujärjestöjen, liittojen ja kennelyhdistysten jäsenet yhdistyksen suosituksesta. Koulutukseen hakeutuvalla on oltava riittävästi tietoa omista koemuodoistaan. Koulutus toteutetaan kahdessa osassa. Perusosassa (koetoimitsija 1) keskitytään koemuodoille yhteisen tietouden antamiseen. Koetoimitsija 1 -kurssi järjestetään vuosittain Pohjois-Pohjanmaan Kennelpiirissä ja sen toteutuksesta vastaavat aluekouluttajat. Toisessa osassa (koetoimitsija 2) annetaan koemuotoon liittyvä erikoiskoulutus. Koulutuksen hoitavat ko. koemuodon ylituomarit sen sääntöjen ja ohjeiden mukaisesti. Koetoimitsijaksi pätevöityäkseen osallistujan on suoritettava molemmat jaksot järjestyksessä 1-2 hyväksytysti.

Koetoimitsijakorttianomus toimitetaan kennelpiirin sihteerille. Koetoimitsijakortti on voimassa 5 vuotta ja se uusitaan jäsenyhdistyksen esityksestä. Kortin uusimista varten kennelpiiriin toimitetaan: vanhentunut kortti, yhdistyksen puolto, kortin haltijan yhteystiedot ja Kennelliiton jäsennumero. Voimassa olevan koetoimitsijakortin haltijalla on vapaa pääsy Suomen Kennelliiton alaisiin näyttelyihin ja kokeisiin.

Yhdistysten tulee anoa koetoimitsijakurssit (koetoimitsija 2) kennelpiiristä viimeistään 4 kk ennen aiottua kurssiajankohtaa. Kurssit anotaan Omakoirassa.

Kaikki järjestettävät koetoimitsijan peruskurssit löytyvät Kennelliiton Tapahtumakalenterista. Voit hakea tapahtumakalenterista erikseen koetoimitsijan lajikohtaisia koulutuksia.