Kennelpiiri hakee uusia toimihenkilöitä

Toimihenkilöiden paikkoja avoinna

Onko sinulla hieman käyttämätöntä aikaa ja haluatko hiukan laajentaa harrastustasi koirin parissa?! Siinä tapauksessa tämä on sinulle! Pohjois-Hämeen Kennelpiiri hakee joukkoonsa innostuneita ja osaavia henkilöitä erilaisiin Kennelpiirin tehtäviin! Ja osaava ei tarkoita sitä, että pitää tietää jo heti mitä tehtävän hoito vaatii, vaan tehtäviin koulutetaan/opastetaan!

 

Nuorisokoordinaattori  

Nuorisokoordinaattori on Kennelpiirin esittämä ja Suomen Kennelliiton nimeämä henkilö, joka on tehtävässään Kennelliiton edustaja ja luottamushenkilö. Nuorisokoordinaattori koordinoi koiraharrastukseen kuuluvaa nuorisotoimintaa.

Nuorisokoordinaattori vastaa seuraavista kokonaisuuksista oman kennelpiirinsä alueella

 • Nuorille tarjolla olevan koiraharrastustoiminnan kartoituksesta ja koordinoinnista
 • Koiraharrastusmahdollisuuksista tiedottamisesta ja koiraharrastuksesta kiinnostuneiden nuorten opastamisesta harrastusmahdollisuuksien pariin
 • Kennelpiirin alueella asuvien menestyneiden nuorten esiintuomisesta

Tämän linkin takaa löytyy tarkemmat vaatimukset tehtävään:
https://www.kennelliitto.fi/lomakkeet/kennelpiirin-nuorisokoordinaattorin-toimiohje

 

Aluekouluttaja

Aluekouluttajan toimenkuva on yksi Kennelpiirin keskeisimmistä toimista. Aluekouluttajat kurssittavat vuosittain jopa tuhansia henkilöitä eri koetoimintamuotoihin sekä muuhun koiraharrastuksen pariin.
Meille haussa erityisesti henkilö, joka olisi innokas vetämään kasvattajakursseja.

Aluekouluttaja vastaa kasvattajan perus- ja jatkokursseista, koetoimitsijakoulutuksesta eli peruskurssista, ylituomarin peruskurssista ja tunnistusmerkitsijän peruskurssista. Lisäksi aluekouluttajat vastaavat ulkomuototuomareiden alkeiskurssin sekä Koirankasvatus tänään -kurssin järjestelyistä.

Tämän linkin takaa löytyy tarkemmat vaatimukset tehtävään:
https://www.kennelliitto.fi/lomakkeet/kennelpiirin-aluekouluttajan-toimiohje

 

Rally-TOKOvastaava

Kennelpiirien rally-tokovastaavan tulee olla rally-tokosta kiinnostunut ja sen hallitseva henkilö.

Hänellä tulisi olla rally-tokotuomarin tai rally-tokokoetoimitsijan pätevyys. Rally-tokovastaava toimii kennelpiirinsä alueella rally-tokokoulutus- ja kilpailutoiminnan asiantuntijana.

 

Kaverikoira vastaava

Kennelpiirien kaverikoiravastaavat toimivat linkkinä Kennelliiton ja kennelpiirien kaverikoiraohjaajien välillä. Kaverikoiravastaavat järjestävät alueensa ohjaajille koulutuksia ja erilaisia tapahtumia, joissa kaverikoirat ovat mukana. Luottamustehtäviin hakiessa ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta luottamustehtävistä sillä Kennelliitto perehdyttää luottamustehtäviin valitut henkilöt ja järjestää täydennyskoulutuksia säännöllisesti. Apua tehtäviin saa tarvittaessa myös muiden alueiden kollegoilta. Kaverikoiravastaavilla tulee kuitenkin olla kiinnostusta tehtävän alaa kohtaan sekä taustaa kaverikoiratoiminnasta. Luottamustehtävään ei myöskään noin vain hypätä mukaan vaan eri tehtäviin täytyy hakea. Kaverikoiravastaavilla ei ole tiettyä toimikautta, vaan paikka vapautuu aiemman vastaavan jäädessä sivuun tehtävästään.

Mikäli asia kiinnostaa, tehtävästä voi kysellä lisää vt. kaverikoiravastaavalta Eva SandBäck-Pajunojalta, puh. 040 532 3157, eva.sandback1@gmail.com

 

Lukukoira vastaava

Lukukoirayhteyshenkilöt koordinoivat oman alueensa lukukoiratoimintaa yhteistyössä Kennelpiirin kaverikoiravastaavan kanssa. Lukukoirayhteyshenkilö tekee yhteistyötä myös lukukoiraohjaajien, Kennelliiton kaveri- ja lukukoiratyöryhmän sekä oman kennelpiirinsä kanssa.

Lukukoirayhteyshenkilön tehtävänä on

 • koordinoida, järjestää ja toteuttaa lukukoirakurssien ja uusien koirakoiden soveltuvuusarvioinnit yhteistyössä Kennelpiirin kaverikoiravastaavan ja alueen lukukoiraohjaajien kanssa. Tarvittaessa apuna on Kennelliiton kaveri- ja lukukoiratyöryhmä.
 • vastata alueensa lukukoiratoiminnan viestinnästä ja tiedotuksesta koirakoiden, Kennelpiirin kaverikoiravastaavan sekä tarvittaessa muiden lukukoirayhteyshenkilöiden välillä.
 • huolehtia lukukoiratoiminnan käytännön järjestelyistä, kuten lukukoirakoiden ja lukukohteiden yhteystietojen tallennuksesta ja välittämisestä lukukoiranohjaajille.
 • opastaa ja tukea lukukoiranohjaajia sekä tilata tarvittavat materiaalit Kennelliitosta sekä välittää ne koirakoille.
 • laatia oman alueen lukukoiratoiminnan toimintasuunnitelma ja -kertomus vuosittain yhteistyössä Kennelpiirin kaverikoiravastaavan kanssa.
 • kerätä lukukoirakäyntien ja lukijoiden määrät sovitusti ja siten tukea toiminnan vaikuttavuuden mittaamista, arviointia ja kehittämistä.

Hakemillamme henkilöillä on

 • vahvat vuorovaikutus- ja organisointitaidot.
 • vankka kiinnostus ihmisten ja koirien hyvinvointia kohtaan.
 • into olla mukana kehittämässä lukukoiratoimintaa.

Tehtävään ei sisällä luottamushenkilön vastuita, mutta odotamme valituksi tulevien henkilöiden olevan valmiita sitoutumaan tärkeään tehtävään. Lukukoirayhteyshenkilönä saat merkityksellisiä kohtaamisia ihmisten ja koirien kanssa, vastapainoa työlle sekä toisaalta vahvistaa työelämässäkin tärkeitä taitoja.  

Mikäli asia kiinnostaa, tehtävästä voi kysellä lisää vt. lukukoiravastaavalta Eva SandBäck-Pajunojalta, puh. 040 532 3157, eva.sandback1@gmail.com

 

 

Mikäli innostuit jostakin tehtävästä niin otathan yhteyttä Kennelpiirin sihteeriin!

Sanna Laine, 0400 905 195 tai sihteeri@phkennelpiiri.fi