Kaverikoirat

Kaverikoiravastaava:

Merja Salminen
msalminen944@gmail.com
p. 040-5323584

Pohjois-Hämeen Kennelpiirin alaisuudessa toimii lähemmäs 100 Suomen Kennelliiton kouluttamaa kaverikoiraa ohjaajineen. Kaverikoirien toiminta on vapaaehtoistyötä, jolla pyritään koiran avulla tuomaan iloa ja elämyksiä ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta oman koiran pitoon. Tavoitteemme on ihmisten ilahduttaminen ja piristäminen arjen lomassa. Vuonna 2017 on myös koulutettu piirin ensimmäiset lukukoirat.

 

Toivoisitko kaverikoirien vierailua?

Toimintaryhmämme toimivat eri puolilla Pohjois-Hämettä ja sopivat käytännössä vierailukohteiden kanssa käynneistä kohteen toiveiden mukaisesti. Ryhmät vierailevat pääsääntöisesti kerran kuukaudessa lasten, nuorten, ikääntyneiden, vammaisten ja kehitysvammaisten henkilöiden sekä mielenterveyskuntoutujien toimintakeskuksissa, palvelu- ja asumisyksiköissä sekä hoitolaitosten osastoilla. Vierailumme voivat tapahtua sisällä tai ulkona ja olla hyvinkin lyhyitä, esim. puoli tuntia kohde ryhmän toiveiden mukaan. Vierailumme voivat olla kertaluonteisia tai säännöllisiä tapahtumia. Vierailumme ovat maksuttomia.

Toimintaryhmät Pohjois-Hämeessä:

· Tampere – etelä (Tampere, Lempäälä, Pirkkala, Valkeakoski)
yhteyshenkilö Riitta Pauhu-Pohjalainen, riitta.pauhu@gmail.com, 040-911 804

· Tampere - keskusta (Tampere)
yhteyshenkilö Eva Sandbäck-Pajunoja, 
eva.sandback1@gmail.com, 040 532 3157 

· Tampere – länsi (Tampere, Nokia, Ylöjärvi, Pirkkala, Sastamala)
yhteyshenkilö Marja Halme, marja.halme@saunalahti.fi, 0500-628521.

· Tampere– itä (Tampere, Kangasala)
yhteyshenkilö Anu Koivukangas, email: anukoivukangas@gmail.com, puh. 040-9611 844

   Akaa (Akaa, Viiala, Valkeakoski)
yhteyshenkilö Hannele Virtanen, email: akaankaverikoirat@gmail.com, Puh. 050 - 3727 327

· Orivesi
yhteyshenkilö Varpu Heinonen, email: heinonenvarpu@gmail.com, puh. 050 5639 569

  Virrat
yhteyshenkilö Jonna Salomaa, jonna.salomaa@gmail.com, Puh. 044-3399369

Lukukoiratoiminnassa kaverikoirat toimivat yhteistyössä Tampereen kaupungin pääkirjasto Metson kanssa. Lukukoiratoiminnassa lapset lukevat koirille säännöllisesti. Ajanvaraus lapselle tehdään joko käymällä pääkirjasto Metson lastenosastolla tai puhelimitse. Lukukoiratoimintaa käynnistyy myös muissa kirjastoissa sekä lukukoirat voivat vierailla lukuapuna erilaisissa tapahtumissa tai kohteissa.

Kaverikoirien lukukoiratoiminnan yhteyshenkilö Merja Salminen (ks. yhteystiedot sivun yläosasta).

Kaverikoiratoiminnasta kiinnostuneita, motivoituneita koiranomistajia sekä sopivia aikuisia koiria tarvitaan mukaan! Visiona on saada kaverikoira jokaisen tarvitsevan ulottuville.

Kaverikoiratoimintaan pääset mukaan kaverikoirakurssin käytyäsi. Kaverikoiraohjaajan tulee olla Kennelliiton jäsen ja uusien kaverikoiratoimintaan mukaan tulevien koirien tulee olla Kennelliiton koirarekisterissä tai FIX-rekisterissä tunnistusmerkittyinä.

Ennen koulutukseen hakemista tutustu kaverikoiratoiminnan ohjeisiin ja mieti pystytkö sitoutumaan vapaaehtoistoimintaan. Toiminta ei ole tarkoitettu koiran kouluttamiseen tai sosiaalistamiseen tai meriittien keräämiseen koiralle, vaan vapaaehtoistoiminnan toteuttamiseen.

Kaverikoirakurssi sisältää teoriaa asiakasryhmien erityispiirteistä, kohtaamistilanteista, koiran tulkitsemisesta ja toiminnan erityispiirteistä. Tämän jälkeen koirat otetaan mukaan käytännön harjoituksiin. Lisäksi kuullaan esimerkkejä muualla järjestetystä kaverikoiratoiminnasta. Kurssi materiaaleineen ja ruokailuineen on koirakolle maksuton.

Koiria ei kurssilla varsinaisesti testata tai koetella, vaan kokeneet kouluttajat tarkkailevat koiria ryhmätilanteessa sekä koirien omistajia koiriensa käsittelyssä ja lukemisessa. Koirien mukanaolon tarkoitus on opastaa koiranomistajaa oman koiransa käytössä ja ohjaamisessa vierailutilanteessa. Koulutuksen jälkeen ensimmäiset vierailukäynnit koiranohjaaja tekee tarkkailijana ilman omaa koiraa. Kun uusi koirakko lähtee ensimmäiselle käynnilleen, lähtee kokenut kaverikoiranohjaaja hänen tuekseen.

Koulutamme kaverikoiraohjaajia ja arvioimme uusia kaverikoiria seuraavasti:
29 - 30.9.2018 Tampereella, ilm. Merja Salminen msalminen944@gmail.com 040 5323 584

 

Koulutamme uusia lukukoiraohjaajia ja arvioimme uusia lukukoiria seuraavasti:
9-10.6.2018 Lempäälä, Kennelpiirin toimitilat. 
Kurssille otetaan 12 osallistujaa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä kaverikoirien ja lukukoirien  yhteyshenkilöön Merja Salminen
msalminen944@gmail.com    p. 040-5323584

 

Lisätietoa kaverikoiratoiminnasta: http://www.kennelliitto.fi/kaverikoirat