Toko

Tottelevaisuuskokeen PM-kilpailujen säännöt 

1. Järjestämisohje
Piirin toko mestaruuskokeessa kilpaillaan vuosittain  yksilömestaruudesta. Lisäksi voidaan järjestää epävirallinen joukkuemestaruuskisa. Kokeen myöntää Lapin Kennelpiirin hallitus vuorovuosina  kokeita järjestäville kerhoille. Mestaruuskokeessa kilpaillaan yleisen tottelevaisuuskokeen virallisilla säännöillä. Se voidaan järjestää kaikille avoimen tottelevaisuuskokeen yhteydessä.
Suositellaan, että kokeen ylituomarina toimii Lapin Kennelpiirin ulkopuolinen tuomari.

2. Osallistumisoikeus
Piirinmestaruuksista kilpailevat puhdasrotuiset koirat. Osallistujan on oltava Suomen Kennelliiton tai Lapin kennelpiirin jäsenyhdistyksen jäsen. Piirinmestaruudesta saa kilpailla jokainen ilmoittautumishetkellä (viimeinen ilmoittautumispäivä) piirin alueella vakinaisesti asuva koiran omistaja riippumatta hänen edustamansa yhdistyksen kotipaikasta.
Useamman omistajan koira kilpailee sen kennelpiirin mestaruudesta, jonne se on pääasiassa sijoitettu. Koira voi kilpailla vuosittain vain yhden kennelpiirin mestaruudesta. 

3. Yksilökilpailu
Mestaruus ratkaistaan erikoisvoittajaluokassa.
Mestaruuteen riittää hyväksytty tulos.

4. Joukkuekilpailu
Joukkueeseen kuuluvien koirien omistajien tulee olla edustamansa yhdistyksen jäseniä. Joukkue koostuu kolmesta alokas- tai avoimenluokan (ALO tai AVO) ja kahdesta voittaja- tai erikoisvoittajaluokan (VOI tai EVL) koirasta, yhteensä korkeintaan viisi koiraa. Tuloksiin lasketaan kahden ALO- tai AVO-luokan ja yhden VOI- tai EVL-luokan koirien tulokset. Alokasluokan pistemäärä kerrotaan 1.6:lla, jotta tuliksesta saadaan samanarvoinen AVO-pistemäärän kanssa. Tuloksien mennessä tasan VOI- tai EVL-luokan tulos ratkaisee joukkueiden paremmuuden. Mestaruus ratkaistaan yksilökisan yhteydessä. Joukkueiden määrää ei ole rajoitettu. Kilpailu on epävirallinen. 

5. Palkitseminen
Lapin Kennelpiiri palkitsee Toko piirinmestarit kuten muidenkin lajien piirinmestarit. Joukkuekisassa piiri palkitsee voittajajoukkueen kiertävällä palkinnolla.

6. Muutokset sääntöihin
Näihin sääntöihin voi tehdä muutosesityksiä Lapin Kennelpiirin harrastuskoirajaosto. Muutokset hyväksyy Lapin Kennelpiirin hallitus.

Hallitus hyväksynyt  muutokset 13.8.2015