Agility

Agility PM-kilpailun säännöt

1. Järjestämisohje
Näillä ohjeilla kilpaillaan vuosittain Lapin Kennelpiirin piirinmestaruuksista agilityn mini, medi ja maxiluokissa. Lisäksi noudatetaan Agilitysäännöstöä ja agilitykilpailujen järjestämisohjetta. Kilpailut anotaan Suomen Agilityliitolta kuten kansalliset agilitykilpailut. Piirinmestaruuskilpailun arvo anotaan erillisellä kirjallisella anomuksella Lapin kennelpiiriltä, joka myöntää kilpailun vuorovuosina järjestäville yhdistyksille.

2. Osallistumisoikeus
Piirinmestaruuksista kilpailevat puhdasrotuiset koirat. Koiran omistajan ja ohjaajan on oltava Kennelliiton tai kennelpiirin jäsenyhdistyksen jäsen. Ohjaajalla on oltava voimassa oleva kilpailulisenssi. Piirinmestaruudesta saa kilpailla jokainen ilmoittautumishetkellä (viimeinen ilmoittautumispäivä) kennelpiirin alueella vakinaisesti asuvan omistajan koira riippumatta omistajan/ohjaajan edustamansa yhdistyksen kotipaikasta.  Useamman omistajan koira kilpailee sen omistajan kennelpiirin mestaruudesta, jonne koira on pääasiassa sijoitettu. Koira voi kilpailla vuosittain vain yhden kennelpiirin mestaruudesta.

3. Yksilökilpailu
Piirinmestaruusarvo jaetaan mini-, medi- ja maxiluokissa ylimmässä tasoluokassa. Kilpailu koostuu kahdesta kilpailusta, joiden yhteistulos ratkaisee piirinmestaruuskilpailun sijoitukset.  Toinen kilpailuista käydään agilityradalla ja toinen hyppyradalla. Mikäli useampi koirakko päätyy tuloksissa samaan virhepistemäärään ja samaan suoritusaikaan, piirinmestaruus selvitetään uusintaradalla.

4. Joukkuekilpailu
Yhdistykset voivat osallistua joukkuepiirinmestaruuskilpailuun haluamallaan määrällä mini-, medi- ja maxijoukkueita. Tarvittaessa kilpailunjärjestäjä voi rajoittaa joukkueiden määrää. Joukkuekilpailussa tuloksen ollessa sama eri joukkueilla, voittaa se joukkue, jolla on radalta vähemmän virheitä.

5. Palkitseminen
Lapin kennelpiiri palkitsee agilityn piirinmestarit kuten muidenkin lajien piirinmestarit.

6. Muutokset sääntöihin
Näihin sääntöihin voi tehdä muutosesityksiä Lapin kennelpiirin Agility-, TOKO- ja VEPE-jaosto. Muutokset hyväksyy Lapin kennelpiirin hallitus.

Hallitus hyväksynyt 22.1.2015