Rally-toko

Rally-tokon piirinmestaruuskilpailun säännöt

 

1. Järjestämisohje
Piirin rally-tokomestaruuskilpailussa kilpaillaan vuosittain yksilömestaruudesta. Lisäksi voidaan järjestää epävirallinen joukkuemestaruuskilpailu. Kilpailun myöntää Lapin Kennelpiirin hallitus vuorovuosina kilpailuja järjestäville kerhoille. Mestaruuskilpailussa kilpaillaan yleisen rally-tokokilpailun virallisilla säännöillä. Se voidaan järjestää kaikille avoimen rally-tokokilpailun yhteydessä.
Suositellaan, että kilpailun ylituomarina toimii Lapin Kennelpiirin ulkopuolinen tuomari.

 

2. Osallistumisoikeus
Piirinmestaruuksista kilpailevat puhdasrotuiset koirat. Osallistujan on oltava Kennelliiton tai kennelpiirin jäsenyhdistyksen jäsen. Piirinmestaruudesta saa kilpailla jokainen ilmoittautumishetkellä (viimeinen ilmoittautumispäivä) piirin alueella vakinaisesti asuva koiran omistaja riippumatta hänen edustamansa yhdistyksen kotipaikasta.
Useamman omistajan koira kilpailee sen kennelpiirin mestaruudesta, jonne se on pääasiassa sijoitettu. Koira voi kilpailla vuosittain vain yhden kennelpiirin mestaruudesta.

 

3. Yksilökilpailu
Mestaruus ratkaistaan rally-tokon kilpailusääntöjen mukaisessa korkeimmassa luokassa. Mestaruuden voittaa korkeimman hyväksytyn tuloksen saavuttanut koirakko. Tasapisteisiin päättyessä ratkaisee sijoitus tai aika. Viimeisenä ratkaisee arpa.

 

4. Joukkuekilpailu
Joukkueeseen kuuluvien koirien omistajien tulee olla edustamansa Lapin Kennelpiirin jäsenyhdistyksen jäseniä. Mestaruus ratkaistaan yksilökilpailun yhteydessä. Joukkue koostuu kahdesta tai kolmesta alokas- tai avoimen luokan koirasta ja yhdestä tai kahdesta voittaja- tai mestariluokan koirasta, yhteensä vähintään kolme ja korkeintaan viisi koiraa. Tuloksiin lasketaan kahden ALO- tai AVO-luokan ja yhden VOI- tai MES-luokan koirien tulokset. Tuloksien mennessä tasan paras VOI- tai MES -luokan tulos ratkaisee joukkueiden paremmuuden. Niidenkin mennessä tasan ratkaisee paras ALO- tai AVO -luokan tulos. Joukkueiden määrää ei ole rajoitettu. Kilpailu on epävirallinen.

 

5. Palkitseminen
Lapin Kennelpiiri palkitsee rally-tokon yksilöpiirinmestarit kuten muidenkin lajien piirinmestarit.

 

6. Muutokset sääntöihin
Näihin sääntöihin voi tehdä muutosesityksiä Lapin Kennelpiirin harrastuskoirajaosto.

 

 

Hallitus hyväksynyt 21.9.2016. Astuvat voimaan vuoden 2017 alusta.