Piirivero

Kaikkien piirin alueella järjestettävien näyttelyiden (ei kuitenkaan rotujärjestöjen ja rotuaharrastavien yhdistysten ns. piiriverosta vapaiden näyttelyiden) on suoritettava piiriverotilitys viimeistään 4 viikon kuluessa näyttelypäivästä piirin tilille Nordea FI11 1800 3600 2187 09. Mikäli tilitystä ei suoriteta määräajan kuluessa, otetaan se huomioon seuraavaa samojen järjestäjien näyttelyanomusta käsiteltäessä.

Piirivero on 15% ilmoittautuneiden koirien ilmoittautumismaksuista, ei kuitenkaan tottelevaisuuskokeeseen, agilityyn, pentuluokkiin tai junior handler -kilpailuun osallistuneiden koirien osalta. Piiriveroa ei peritä avoimista katselmuksista (open show).

Piirin rahastonhoitaja vastaa piiriveroon liittyviin kysymyksiin. Rahastonhoitajalle on tilityksen yhteydessä lähetettävä näyttelyn luettelo ja yksityiskohtainen erittely piiriveron suorituksesta.

 

Näyttelysääntöihin tullut muutoksia 1.1.2017 alkaen

1. Kivesvikaiset uroskoirat voivat ja saavat osallistua näyttelyyn. Niille kirjoitetaan aivan normaali arvostelu, kuten muillekin koirille, mutta arvosana on aina HYLÄTTY.

2. Ilmoittautumisajan JÄLKEEN luokkaa ei voi kehässä vaihtaa, ellei ole kyseessä selvä virhe (narttu uroksissa, junnuikäinen veteraaneissa tms.). Suomen muotovalionarvon saavuttaneet koirat eivät vain ota vastaan sertiä. Näytteilleasettajalta kysytään, voiko koira ottaa vastaan sertin ja tämän vastauksen pohjalta toimitaan.

ENNEN ilmoittautumisajankohdan umpeutumista näytteilleasettaja voi halutessaan ottaa yhteyttä näyttelyn järjestäjään tai ilmoittautumisia vastaanottavaan palveluntarjoajaan ja pyytää luokan vaihtoa.

3. Erikoisnäyttelyssä jälkeläisluokka esitetään niin, että luokan jalostuskoira on jälkeläistensä mukana näytillä. Koiraa ei tarvitse ilmoittaa muuhun luokkaan, eikä sitä tarvitse muuten näyttelyssä esittää. Luokan voi esittää kummallekin vanhemmalle eli 2 kertaa, jos molemmat vanhemmat ovat paikalla.

4. Kehän aikatauluun riittää kehän alkamisaika. Mikäli aikatauluun väliaikoja laitetaan, tulee niitä noudattaa. Kehää ei saa aloittaa ennen aikataulussa mainittua kellonaikaa.