Nuorten koirien tokorinki

Nuorten koirien tokoringin näyttökoepäivä on lauantai 10.8.2019 ja se pidetään Sirkuskentällä. Hakuaika päättyy 31.7.2019. Näyttökokeen vastaanottavat Pirkko Bellaoui ja Angelica Leiman. Tiedustelut ja hakemukset pbellaoui(at)gmail.com. Osallistumismaksu on 10 euroa. Näyttökokeeseen kutsutaan hakemusten perusteella. Kerro hakemuksessasi lyhyesti toko-taustastasi, tavoitteistasi koirasi kanssa ja miksi olet hakemassa nuorten koirien tokorinkiin. Liitä mukaan kopio kilpailukirjasta, jos koira on osallistunut kokeisiin. Hakemuksessa tulee myös ilmetä koiran viralliset tiedot, omat yhteystietosi sekä Kennelliiton jäsennumero.

Nuorten koirien tokorinki on tarkoitettu 10 kk – 2-vuotiaille koirille, joiden ohjaajat ovat kiinnostuneita systemaattisesta ja tavoitteellisesta koiransa kouluttamisesta ja kilpailemista ja jotka tähtäävät arvokilpailumenestykseen

Helsingin Seudun Kennelpiirin alueella vuonna 2012 käynnistyneeseen Nuorten koirien tokorinkiin valitaan vuosittain hakemusten ja näyttökokeen perusteella 5-8 uutta koirakkoa seuraavalle 2-vuotiskaudelle.

 

Haku nuorten koirien tokorinkiin

Nuorten koirien tokoringin näyttökokeeseen kutsutaan hakemusten perusteella. Kerro hakemuksessasi lyhyesti toko-taustastasi, tavoitteistasi koirasi kanssa ja miksi olet hakemassa nuorten koirien tokorinkiin. Liitä mukaan kopio kilpailukirjasta, jos koira on osallistunut kokeisiin. Hakemuksessa tulee myös ilmetä koiran viralliset tiedot, omat yhteystietosi sekä Kennelliiton jäsennumero. Näyttökokeeseen voivat osallistua vähintään 10 kk, mutta alle 2-vuotiaat (näyttökoepäivänä) koirat. Koiran tulee olla puhdasrotuinen sekä rokotettu, tunnistusmerkitty ja rekisteröity. Koiran vakituisen ohjaajan tulee asua Helsingin seudun kennelpiirin alueella. Ohjaajan tulee myös olla Suomen Kennelliiton jäsen.

Näyttökokeen suoritukset:

* ALO-paikallaanolo, kerroin 2

* Seuraaminen taluttimetta, kerroin 3

* Suora luoksetulo, kerroin 3

* Noutaminen tai noutokapulan pitäminen, kerroin 1

* Vapaavalintainen liike, kerroin 1

* Yleisvaikutelma, kerroin 3

Lisätietoja: Pirkko Bellaoui, p. 050 521 6116

Vuonna 2018 rinkiin valittiin seuraavat koirakot: Hannele Rontu ja bc Trombi, Marliina Mäkinen ja bc Masi, Marisa Köngäs ja lagotto Herccu, Merja Kärkkäinen ja bc Keeper, Katja Lindroos ja bpk groend Wiiru, Arja Varis ja pieni amer pk Hauli, Josefina Sipilä ja bc Raimo ja Nina Frantsi ja bpkt Yoga.

Vuonna 2017 rinkiin valittiin seuraavat koirakot: Heidi Tenkanen ja mudi Särmä, Anne Leivo ja bordercollie Lucky, Henrietta Nurminen ja bordercollie Vilke, Sirke Viitanen ja bordercollie Kuri, Joanna Nurkki ja australianpaimenkoira Cava, Nea Mikkola ja bordercollie Jana sekä Sarianna Huuhka ja amstaffi Hilma.