Kurssit ja koulutukset

Ilmoittautumiset  alla oleville kursseille Veli-Matti ”Wille” Vuorikoski: wille(at)saunalahti.fi. 

Pentukurssi (4 viikon koulutusohjelma)

Sopiva koulutuksen aloitusikä on n. 4 kk eteenpäin, kun rokotukset ovat voimassa. Pentukurssilla ensisijaisesti opetetaan omistajalle koiran opetuksen alkeita: motivointia, kontaktia, aktivointia jne. Lisäksi harjoittelemme perusliikkeitä: istu, maahan, seiso, seuraa, hyppy ja luoksetulo. Helppoja pennuille sopivia harjoituksia, joissa samalla totutetaan koira toimimaan ohjaajan kanssa häirityissä oloissa muiden koirien läsnä ollessa. Kurssi on tiivis ja kestää kuukauden peräkkäiset (4) viikot tunti kerrallaan. Uusi alkeiskurssi alkaa yleensä joka kuukauden ensimmäisellä viikolla. Hinta 40 e/kurssi.

Lokakuun pentukurssi alkaa sunnuntaina 6.10. klo 14-15, ATD:n halli. 4 kerran kurssi, hinta 40 €   (TÄYNNÄ)

Marraskuun pentukurssi alkaa sunnuntaina 3.11. klo 14-15, ATD:n halli. 4 kerran kurssi, hinta 40 €

Joulukuun pentukurssi alkaa sunnuntaina 1.12. klo 14-15, ATD:n halli. 4 kerran kurssi hinta 40 

Tammikuun pentukurssi alkaa lauantaina 4.1. klo 15-16, ATD:n halli. 4 kerran kurssi, hinta 40 €. Toinen pentukurssi alkaa tarvittaessa sunnuntaina 5.1. klo 14-15

Helmikuun pentukurssi alkaa sunnuntaina 2.2. klo 16-17, ATD:n halli. 4 kerran kurssi, hinta 40 €

 

Arkitoko (5 viikon koulutusohjelmat)

Arkitoko on pentukurssin käyneille sopiva jatkokurssi. Arkitokossa opetellaan koiran elämän kannalta tärkeitä perusasioita, sosiaalista käyttäytymista ihmisiä ja muita koiria kohtaan.

Marraskuun Arkitokokurssi alkaa sunnuntaina 17.11. klo 15-16, ATD:n halli. 5 kerran kurssi, hinta 50 

Tammikuun Arkitokokurssi alkaa sunnuntaina 5.1. klo 14-15, ATD:n halli. 5 kerran kurssi, hinta 50 €. Vaihtoehtoinen kurssi joka pidetään mikäli toinen pentkurssi peruuntuu.

 

Toko-koulutukset ( 5 tai 6 viikon koulutusohjelmat)

Toko-koulutukset sopii koirakoille, joiden tavoitteena on jossain vaiheessa tottelevaisuuskokeet. Kurssi sopii myös niille jotka haluavat kouluttaa koirastaan tottelevaisen harrastekoiran. Toko-koulutukset jakaantuvat eri tasoihin: Toko1, Toko2 sekä Tokolupaukset ja Kilpailuvalmiiden ohjattu toko.

Toko1 on tarkoitettu koirakoille jotka käytännössä ovat jo harjoitellet ja hallitsevat pentukurssilla opetetut asiat ja haluavat jatkaa tokoharrastusta eteenpäin.

Toko2 on  jo paremmin osaavien ja enemmän harjoitelleiden koirakoiden koulutusryhmä. Kurssilla toivotaan koirien hallitsevan jo hieman tokon alkeita eli Toko1 kurssin käyneet ovat etusijalla.
 
Tarkoitus on että koirakko edistyy niin että voisi siirtyä seuraavalle tasokurssille. Mikäli seuraavalla tasolla ei ole heti tilaa, on edessä kotiharjoittelujakso.

 

Lokakuun ensimmäinen Toko1-kurssi alkaa perjantaina 4.10 klo 21-22, ATD:n halli. 5 kerran kurssi, hinta 60 €

Lokakuun  toinen Toko1-kurssi alkaa lauantaina 5.10. klo 15-16, ATD:n halli. 6 kerran kurssi, hinta 60 €  (TÄYNNÄ)

Marraskuun Toko1-kurssi alkaa lauantaina 16.11. klo 15-16, ATD:n halli. 5 kerran kurssi hinta 60 

Marraskuun Toko2-kurssi alkaa perjantaina 8.11. klo 21-22, ATD:n halli. 6 kerran kurssi, hinta 60 €

Tammikuun Toko1-kurssi alkaa perjantaina 3.1. klo 20-21, ATD:n halli. 6 kerran kurssi, hinta 60

Tammikuun Toko2-kurssi alkaa perjantaina 3.1. klo 21-22, ATD:n halli. 6 kerran kurssi, hinta 60

 

Rally-toko

Lokakuun Rally-tokon Alo+/Avo tason treeniryhmä alkaa perjantaina 11.10. klo 20-21, ATD:n halli. 8 kerran kurssi, hinta 80 €

Tammikuun Rally-tokon Peruskirssi alkaa lauantaina 1.2. klo 15-16, ATD:n halli. 6 kerran kurssi hinta 60 €

 

Tokolupaukset (TÄYNNÄ)

Koirakon edistyttyä tarpeeksi  on vuorossa Tokolupausten ryhmä, johon ensisijalla ovat alemmilta kursseilta kouluttajiemme suosituksen saaneet koirakot, mutta mukaan mahtuu myös muita. Tokolupaukset harjoittelevat talvikaudella viikoittain lokakuusta joulukuun loppuun ja sitten taas tammikuusta huhtikuun loppuun.

 

Kilpailuvalmiiden ohjattu ryhmä (TÄYNNÄ)

Koirakon edistyttyä tarpeeksi on vuorossa kilpailuvalmiiden ryhmä. Ryhmä on tarkoitettu kilpailuvalmiille ja myös jo tottelevaisuuskilpailuissa alemmissa luokissa kilpailleille koirakoille. Etusijalla ovat HSKP:n alemmat kurssit käyneet ja sieltä suosituksen saaneet koirakot, mutta mukaan mahtuu myös muita Kilpailuvalmiit harjoittelevat talvikaudella viikoittain syyskuusta joulukuun loppuun ja sitten taas tammikuusta huhtikuun loppuun. 

 

HSKP:n Nuorten koirien tokorinki

Nuorten koirien tokorinki on tarkoitettu 10 kk – 2-vuotiaille koirille, joiden ohjaajat ovat kiinnostuneita systemaattisesta ja tavoitteellisesta koiransa kouluttamisesta ja kilpailemista ja jotka tähtäävät arvokilpailumenestykseen Helsingin Seudun Kennelpiirin alueella vuonna 2012 käynnistyneeseen Nuorten koirien tokorinkiin valitaan vuosittain hakemusten ja näyttökokeen perusteella 5-8 uutta koirakkoa seuraavalle 2-vuotiskaudelle.