Kurssit ja koulutukset

Koulutuspaikkana on Talvikaudella ATD:ry:n halli Konalassa ja  KESÄ-kaudella (toukokuusta syyskuun loppuun) Malminkartanon ns. Sirkuskenttä.

Kaikkiin koulutuksiimme on ilmoittauduttava ennakolta. Keskenjääneestä kurssista emme palauta kurssimaksua.

Kurssitiedot ja maksuohjeet tulevat kurssille hyväksytyille sähköpostitse n. 1-2 viikkoa ennen kursin alkua.

Jos ilmoittaudut jollekin kurssillemme kaikkine tietoinesi (koiran kutsumanimi, ikä, rotu ja sukupuoli sekä kurssin maksajan nimi ja sähköpostiosoite) olet automaattisesti jonossa noin 3-4 kuukautta. Emme lähetä erillistä vahvistusta ilmoittautumisen perilletulosta.

Ilmoittautumiset  alla oleville kursseille Veli-Matti ”Wille” Vuorikoski: wille(at)saunalahti.fi. 

Pentukurssi (4 viikon koulutusohjelma)

Sopiva koulutuksen aloitusikä on n. 4 kk eteenpäin, kun rokotukset ovat voimassa. Pentukurssilla ensisijaisesti opetetaan omistajalle koiran opetuksen alkeita: motivointia, kontaktia, aktivointia jne. Lisäksi harjoittelemme perusliikkeitä: istu, maahan, seiso, seuraa, hyppy ja luoksetulo. Helppoja pennuille sopivia harjoituksia, joissa samalla totutetaan koira toimimaan ohjaajan kanssa häirityissä oloissa muiden koirien läsnä ollessa. Kurssi on tiivis ja kestää kuukauden peräkkäiset (4) viikot tunti kerrallaan. Uusi alkeiskurssi alkaa yleensä joka kuukauden ensimmäisellä viikolla. Hinta 40 e/kurssi.

 

Huhtikuun 2020 pentukurssi alkaa sunnuntaina 29.3. klo 14-15, ATD:n halli. 4 kerran kurssi, hinta 40 €. Peruutettu koronaepidemian takia

Toukokuun 2020 pentukurssi alkaa tiistaina 5.5. klo 19-20, Malminkartanon Sirkuskenttä. 4 kerran kurssi, hinta 40 €.

 

Arkitoko (5 viikon koulutusohjelmat)

Arkitoko on pentukurssin käyneille sopiva jatkokurssi. Arkitokossa opetellaan koiran elämän kannalta tärkeitä perusasioita, sosiaalista käyttäytymista ihmisiä ja muita koiria kohtaan.

Toukokuun Arkitokokurssi alkaa tiistaina 5.5. klo 20-21, Malminkartanon Sirkuskenttä. 5 kerran kurssi, hinta 50 €.

 

Toko-koulutukset ( 5 tai 6 viikon koulutusohjelmat)

Toko-koulutukset sopii koirakoille, joiden tavoitteena on jossain vaiheessa tottelevaisuuskokeet. Kurssi sopii myös niille jotka haluavat kouluttaa koirastaan tottelevaisen harrastekoiran. Toko-koulutukset jakaantuvat eri tasoihin: Toko1, Toko2 sekä Tokolupaukset ja Kilpailuvalmiiden ohjattu toko.

Toko1 on tarkoitettu koirakoille jotka käytännössä ovat jo harjoitellet ja hallitsevat pentukurssilla opetetut asiat ja haluavat jatkaa tokoharrastusta eteenpäin.

Toko2 on  jo paremmin osaavien ja enemmän harjoitelleiden koirakoiden koulutusryhmä. Kurssilla toivotaan koirien hallitsevan jo hieman tokon alkeita eli Toko1 kurssin käyneet ovat etusijalla.
 
Tarkoitus on että koirakko edistyy niin että voisi siirtyä seuraavalle tasokurssille. Mikäli seuraavalla tasolla ei ole heti tilaa, on edessä kotiharjoittelujakso.

Huhtikuun 2020 Toko1-kurssi alkaa perjantaina 27.3. klo 20-21, ATD:n halli. 5 kerran kurssi, hinta 50 Peruutettu koronaepidemian takia

Toukokuun 2020 Toko1-kurssi alkaa tiistaina 5.5. klo 19-20, Malminkartanon Sirkuskenttä. 6 kerran kurssi, hinta 60

Huhtikuun 2020 Toko2-kurssi alkaa perjantaina 27.3. klo 21-22, ATD:n halli. 5 kerran kurssi, hinta 50 Peruutettu koronaepidemian takia

Toukokuun 2020 Toko2-kurssi alkaa keskiviikkona 6.5. klo 18-19, Hallikurssi (paikka selviää myöhemmin). 6 kerran kurssi, hinta 60

 

Rally-toko

Maaliskuun 2020 Rally-tokon kurssi alkaa lauantaina 14.3. klo 15-16, ATD:n halli. 7 kerran kurssi hinta 70 € Peruutettu koronaepidemian takia

Kesäkuun 2020 Rally-tokon kurssi alkaa keskiviikkona 6.5. klo 19-20, ATD:n halli. Hallikurssi (paikka selviää myöhemmin). 6 kerran kurssi, hinta 60

 

Tokolupaukset (TÄYNNÄ) Peruutettu koronaepidemian takia

Koirakon edistyttyä tarpeeksi  on vuorossa Tokolupausten ryhmä, johon ensisijalla ovat alemmilta kursseilta kouluttajiemme suosituksen saaneet koirakot, mutta mukaan mahtuu myös muita. Tokolupaukset harjoittelevat talvikaudella viikoittain lokakuusta joulukuun loppuun ja sitten taas tammikuusta huhtikuun loppuun.

 

Kilpailuvalmiiden ohjattu ryhmä (TÄYNNÄ) Peruutettu koronaepidemian takia

Koirakon edistyttyä tarpeeksi on vuorossa kilpailuvalmiiden ryhmä. Ryhmä on tarkoitettu kilpailuvalmiille ja myös jo tottelevaisuuskilpailuissa alemmissa luokissa kilpailleille koirakoille. Etusijalla ovat HSKP:n alemmat kurssit käyneet ja sieltä suosituksen saaneet koirakot, mutta mukaan mahtuu myös muita Kilpailuvalmiit harjoittelevat talvikaudella viikoittain syyskuusta joulukuun loppuun ja sitten taas tammikuusta huhtikuun loppuun. 

 

HSKP:n Nuorten koirien tokorinki

Nuorten koirien tokorinki on tarkoitettu 10 kk – 2-vuotiaille koirille, joiden ohjaajat ovat kiinnostuneita systemaattisesta ja tavoitteellisesta koiransa kouluttamisesta ja kilpailemista ja jotka tähtäävät arvokilpailumenestykseen Helsingin Seudun Kennelpiirin alueella vuonna 2012 käynnistyneeseen Nuorten koirien tokorinkiin valitaan vuosittain hakemusten ja näyttökokeen perusteella 5-8 uutta koirakkoa seuraavalle 2-vuotiskaudelle.