Vuoden nuori koiraharrastaja

Vuoden 2020 nuori koiraharrastaja on Saimi Forsström

 

 
Hei, olen 13-vuotias Saimi Forsström Helsingistä ja minulla on 3-vuotias Australian labradoodle uros Vili. Harrastamme ohjatusti agilityä. Omatoimisesti hömppäilemme rally-tokoa, nose workkia ja canicrossia.


Usein kun ihmiset kysyy että mitä harrastan, niin vastaan että koirajuttuja. Jotkut ihmiset toteavat siihen että eihän se mikään harrastus ole... eikä olekaan. Koen koiraharrastamisen enemmänkin elämäntavaksi.


Koko elämäni rakentuu Vilin ympärille. Aamulla saatan herätä seitsemältä treenaamaan ulos sateeseen, ihan vaan koska rakastan sitä. Iltaisin mietin pääni puhki mitä seuraavaksi treenattaisiin tai sitä miten ratkaisisin jonkin käytösongelman. Jos koulussa saa piirtää vapaavalintaisen kuvan, piirrän tietysti Vilin. Hankalina päivinä puolestaan käperryn Vilin viereen.

En tiedä mitä tekisinkään elämälläni jos Viliä ei olisi. Kuulumme yhteen.
 

 

 

--------------------
Helsingin seudun kennelpiirin nuorisojaosto järjestää Vuoden Nuori Koiraharrastaja -kilpailun. Tarkoituksena on kannustaa nuoria koiraharrastajia esimerkilliseen koiranpitoon ja aktiiviseen kennelharrastukseen. Palkinnon voi ansaita esimerkiksi nuori, joka on menestynyt hyvin jonkin koiraharrastuksen kilpailuissa. Aivan yhtä hyvin voidaan palkita nuori, joka osallistuu ennakkoluulottomasti monenlaisiin eri koiraharrastuksiin koiransa kanssa, tai joka muuten toiminnallaan edistää hyvää koiraharrastusta esimerkiksi osallistumalla aktiivisesti kennelyhdistyksen toimintaan. Nuoren ansioita arvioidessa tärkeimpiä ovat esimerkillinen koirien käsittely ja hoitaminen, sekä huomaavainen ja oma-aloitteinen asenne.

Jäsenyhdistykset, rotujärjestöt, rotuyhdistykset, kennelpiirin jaostot tai voivat ehdottaa palkittavaksi mielestään sopiva, pääkaupunkiseudulla asuvaa alle 18-vuoriasta koiraharrastajaa kirjoittamalla vapaamuotoisen esittelyn palkittavaksi ehdotettavasti nuoresta. Myös nuoret voivat itse lähettää itsestään vapaamuotoisen esittelyn tai ehdottaa ystäväänsä palkinnon saajaksi. Yhdistykset ja jaostot voivat asettaa useita ehdokkaita.

Vuoden Nuori Koiraharrastaja valitaan vuosittain ja valituille luovutetaan kiertopalkinto Helsingin seudun kennelpiirin vuosikokouksessa. 

2020 Saimi Forsström, Helsinki
2019 Sara Sohlman , Helsinki
2018 Sandra Koivistoinen, Vantaa
2017 Linnea Pietikäinen, Helsinki
2014 Natalia Kiesi, Espoo
2013 Elina Kollanus, Vantaa
2012 Mette Helin, Helsinki
2011 Wilhelmiina Pironetti, Helsinki
2010 Sanni Räsänen, Vantaa