Etelä-Pohjanmaan kennelpiirin vuosikokous 23.3.2022, Konferenssikeskus Valkea

Kennelpiirin vuosikokous päästiin järjestämään perinteisellä paikallaan koronavuosien jälkeen.

Koronarajoitusten poistuttua lähes minimiin päästiin kennelpiirin vuosikokoustakin pitämään lähes normaaleissa merkeissä. Kasvomaskit ovat ilmeisesti tulleet jäädäkseen ja tuovat kokoontumisiin oman säväyksensä, mutta muutoin tunnelma oli rento ja ihmiset mielissään päästessään viimein juttelemaan kasvotusten. Kokoukseen oli saapunut 52 edustajaa 44 yhdistyksestä ja käytössä oli 205 ääntä. Äänestyksiä ei yksimielisessä kokouksessa kuitenkaan tarvittu. 

Hallituksen puheenjohtaja Reino Korpela avasi kokouksen. Hän palasi puheessaan vielä paria viime vuotta synkillä sävyilläään värittäneeseen koronaan, joka vaikutti merkittävästi myös kennelpiirin talouteen. Omista näyttelyistä päästiin järjestämään vain Miljoonakoira, joka olikin todellinen suksee osallistujille jaetuista säntillisistä toimintaohjeista huolimatta. 
– Tuurin näyttely järjestettiin riskillä. Viranomaisten lupa saatiin kolme päivää ennen näyttelyä, niin tiukille se meni. Riski kuitenkin kannatti ja saimme näyttelystä paljon hyvää palautetta – Kennelliittoa myöten. Onnistuminen näkyy myös myöhemmin esitettävässä tilinpäätöksessä, Korpela myhäili.

Korpela mainitsi viime vuoden merkittävistä tapahtumista kennelpiirin uusien sääntöjen voimaantulon. Sääntörungot ovat nyt kaikilla piireillä samat, pienissä yksityiskohdissa voi olla eroja. 
– Muutoksena entiseen meillä on muun muassa se, että puheenjohtajan kausi on kaksi vuotta. Lisäksi kennelpiireille on annettu mahdollisuus kurinpidollisiin toimiin sellaisissa asioissa, jotka kuuluvat piirin omaan toimivaltaan. Kuten tuomarikortit ja toimitsijaoikeudet, jos niihin liittyen ilmenee tarvetta puuttua, puheenjohtaja luetteli. 

Korpela sai ylpeänä luetella viime vuoden tuloksia, sillä useat eteläpohjalaiset koirat saavuttivat menestyksen mannaa suomenmestaruuksien muodossa ja tehtävästä teki vieläkin mieluisamman se, että osa koirista on myös kasvatettu maakunnassa. 
Mestaruudet saavuttivat lyhytkarvainen mäyräkoira, Jokahaun Aikku, Atte Panttila, Teuva M-21, labrarodinnoutaja, Willowtwig Cloudberry, Virpi Kuutti, Lapua, NM-21, suomenajokoira, Viikkineva Humu, Leena Kujala, Mikko Mäkipelkola ja Esko Puhto, Kauhava, KK-21 sekä itäsiperianlaika, Katajatöyrän Kasanova, Kalevi Kivipelto, Vimpeli, M-21.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittu Jukka Siltala nuiji päätökset pöytään ripeällä otteella. Kokousväellä ei ollut esityslistan pykäliin huomautettavaa, eikä myöskään talousasioihin, jotka Reino Korpela esitteli rahastonhoitajan ollessa estyneenä osallistumaan kokoukseen. Pääsääntöisesti talous on kunnossa, vaikka koronan vuoksi vuosi 2020 oli kovasti miinusmerkkinen. Viime vuonna Kennelliiton korona-avustukset ja Miljoonakoiran onnistunut tulos toivat hyvää viivan alle. Tämän vuoden budjetti on suunniteltu jo normaalin toiminnan mukaisesti, mutta kuten Korpela totesi, nähtäväksi jää, mitä tuleman pitää.

Reino Korpela jatkaa kennelpiirin hallituksen puheenjohtajana seuraavat kaksi vuotta. Kiitospuheessaan hän kuitenkin totesi, että aikansa kutakin. 
– Olen ollut tämän kauden jälkeen puheenjohtajana viisi vuotta ja ainakin nyt tuntuu siltä, että sitten olisi aika löytyä uusi puheenjohtaja. Kasvattavaa tämä aika on kyllä ollut. Korona on tuonut paljon päänvaivaa ja asioita on joutunut järkeilemään normaalia enemmän. 

Hallituksesta olivat erovuorossa Marjo Kaartinen, Marko Ketoja, Marja Kuivas ja Reijo Tallgren. Tallgren luopui paikastaan oltuaan jo 15 vuotta hallituksen jäsenenä. Hänen tilalleen nousi Elina Ala-Könni. Muut kolme jatkavat hallituksessa. 
Syksyllä järjestettävään Kennelliiton yleiskokoukseen valittiin edustajaksi piirin puheenjohtaja ja kokous antoi valtuuden valita varahenkilö tulevassa hallituksen kokouksessa. Kennelliiton valtuustoon edustajaksi valittiin puheenjohtaja ja hallituksen kokouksessa valittava varapuheenjohtaja.

Kokouksessa jaettiin kennelliiton hopeiset ansiomerkit Asko Tienhaaralle ja Jouko Pakkalalle. Kennelpiirin hopeisen ansiomerkin saajat ovat: Olli Kangas, Jukka Kujanpää, Matti Backlund, Martti Peltola, Vesa Lehtonen, Riina Luoma, Jyrki Ala-Reini, Antti Lappinen, Markku Tupeli, Tero Vikman, Jan-Erik Nikkola, Jukka Komsi, Kari Syrjälä

Kennelpiirin ansiomerkin kullatulla koiranpäällä vastaanottivat: Niina Kukkamaa, Jarkko Mannersuo, Pasi Mämmi, Arja Jauhiainen, Marko Ketoja, Jukka Siltala, Jouni Salmenoja, Matti Jaskari, Seppo Salonen, Eino-Matti Jokela, Ismo Iso-Oja, Kai Kangasmäki, Marjo Hautaviita.

Lisäksi kokouksen päätteeksi jaettiin perinteisesti runsas määrä erilaisia muistamisia kennelpiirin koirakoille menestyksestä eri kilpailulajeissa. Lisäksi kukitettiin viime vuoden puolella pyöreitä vuosia täyttänyt hallituksen jäsen Helena Salokangas, jota Reino Korpela erittäin ansaitusti kuvasi piirin varsinaiseksi työmyyräksi. 

Palkituista ja kokouksesta kuvia piirin Facebook-sivulla.
Kaikki palkitut.